Monday, July 30, 2012

Colorful Umbrellas Street


The Umbrella Sky by photographer Patricia Almeida. The pictures are taken in Agueda , a town in Portugal, during the month of July, streets are often adorned with colorful parasols that are artfully hung and provide minor shade for pedestrians.

 
 
 





Thursday, July 26, 2012

Sewing Experience: Vouw Portemonnee

Vandaag heb ik aan 2 projectjes gewerkt. Twee minizakjes en een portemonnee.
De twee minizakjes zijn niet helemaal gelukt zoals ik het graag had gewild maar toch laat ik het resultaat zien.
Het minizakjes idee komt van HomemadeByNancy en de tutorial van SeeKateSew. Het zag er zoooo leuk ik, ik moest dat ook gewoon proberen en kroop weer achter de naaimachine ... het leek zo simpel maar brrr ... wat heb ik me vergist.




De flap is groter dan het zakje zelf en alles loopt nogal scheef. Er hoort nog een knoopje aan maar ik heb me de moeite bespaart. Ondanks dat ben ik op zoek gegaan naar nog meer naai project tutorials en vond een interessante op Modest Maven: een vouw portemonnee Een stuk ingewikkelder project leek het maar ben meteen aan de slag gegaan.... maar viel het wel mee! EN Ik kan eindelijk zeggen dat ik trots ben op  het resultaat :D De portemonnee bevat een vak voor papiergeld en vakjes voor bankpassen en is dicht te krijgen via een drukknoop of een gewone knoop.
Een link naar de tutorial is >>hier<< te vinden 









Ook hier hoort nog een knoopje aan maar dat volgt later. Dit portemonneetjee lijst ik in :D

Wednesday, July 25, 2012

Roodkapje-kijkdoos

Ik kwam zojuist wat leuks tegen op het internet: een roodkapje-kijkdoos.
Deze is zelf te maken via het assortiment van doe-het-zelf producten uit het atelier Huisvolkleur.

Monday, July 23, 2012

Sewing experience: a third lined zippered pouch attempt

Ik ben maar weer eens achter de naaimachine gekropen. Dit naar aanleiding van de post van Homemade By Nancy waarin zij onder andere een genaaid minizakje laat zien. Via haar post kwam ik terecht bij SeeKateSew waarin zij in 1 van haar tutorials een nog betere tutorial heeft uitgewerkt over een zippered pouch / etui met rits en nog meer leuke creaties laat zien.

Vorig jaar deed ik al een poging maar was niet helemaal tevreden:
de bovenkant vond ik te bol en werken met een rits is een uitdaging!

Werken met rits vind ik nog steeds een uitdaging maar er zit nu meer vooruitgang in :)
Dit etuitje loopt in ieder geval een stuk rechter dank zij enkele essentiele tips uit de tutorial.




Friday, July 20, 2012

Latest Handmade Rings

Here are the latest couple of rings which I have been working on.








 Green Plants Ring
 

Abstract Gray & Black Paint ring  

Abstract Turquoise & Black ring
 These and more rings are available at my shop

Wednesday, July 18, 2012

Lancering Nederlandse versie Dawanda

DaWanda, de online marktplaats voor ontwerpers en andere creatievelingen, lanceert op zondag 12 augustus 2012 de Nederlandse versie van dit internationale platform. Om dat te vieren organiseert DaWanda diezelfde dag een designmarkt in het Meininger Hotel in Amsterdam West.

Tijdens deze dag presenteren zo’n 100 ontwerpers uit verschillende Europese landen zelf hun handgemaakte producten die passen binnen dezelfde thema’s als dat de online marktplaats gebruikt (mode, sieraden, accessoires, kunst, wonen en kinderen). Iedere ontwerper krijgt een eigen hotelkamer tot zijn of haar beschikking die, geheel naar eigen smaak, als verkoopruimte wordt ingericht.


Handgemaakte producten
Sinds de oprichting in 2006 in Berlijn is DaWanda uitgegroeid tot Europa’s grootste online marktplaats voor handgemaakte producten. Inmiddels is er een Duitse, Engelse en Franse versie van de site en vanaf 12 augustus ook een Nederlandse versie.


Social commerce platform
Vandaag de dag worden onder de 1,7 miljoen geregistreerde DaWanda gebruikers zo’n twee miljoen producten aangeboden. Dagelijks komen daar zo’n 7.000 bij. Kopers leggen direct contact met de makers ervan en kunnen zo eventueel aanvullende wensen doorgeven. Kopers kunnen ook met elkaar in contact komen en informatie waaronder ratings, reviews en recommendations uitwisselen. Dit maakt DaWanda.nl tot een social commerce platform, een essentieel onderdeel van de koopbeleving van DaWanda.


Uitbreiding
In 2012 worden kantoren in Nederland en Frankrijk geopend en waarschijnlijk minstens nóg een ander kantoor in een Europees land. Deze uitbreiding genereert voor de DaWanda verkopers een groeiende klantenkring, ook buiten de eigen landsgrenzen.


Goed nieuws dus, je hoeft voorlopig ook geen fee te betalen bij de verkoop van je ontwerpen :) zoals bij Etsy en de valuta is gewoon in Eu.

Saturday, July 14, 2012

Creaboeken discovery

Borduren hip en anders - Sylvie Blondeau
Gisteren was ik winkelen en in een boekenwinkel kwam ik het dunne en goedkope boekje "Borduren hip en anders" van de schrijfster Sylvie Blondeau tegen.
Normaal vind ik afgeronde borduurwerkjes leuk en mooi om te zien maar het urenlange gezwoeg wat eraan vooraf gaat is niet aan mij besteed.
Crea boeken over borduren schaf ik dan ook nooit aan.
Maar dit boekje is anders. : het is ten eerste een perfect boekje voor beginners waarin wordt beschreven hoe je met eenvoudige borduurmotiefjes en simpele steken de leukste resultaten kan bereiken.... in niet al te lange tijd.

Het boekje telt 64 paginas en bestaat voornamelijk uit alleen maar simpele uitgetekende ideetjes zoals  bloemen, dieren, planten, bomen, tuingereedschap, vruchten, tuinhuisjes enzovoort...


..... en het resultaat achteraf




Ook staan er basisteken en naaipatronen uitgewerkt. Een leuke bezigheid voor tussen de regenachtige dagen door.

Overigens kwam ik ook het boek tegen van Mme ZsaZsa !? :D Erg leuk om het werk van een van de bekendste creabloggers gewoon gepubliceerd te zien en in de schappen te vinden.

Saturday, July 7, 2012

Park during winter, Lake during summer.

The Green Lake, Austria

Fish swimming over wooden benches, a grass-covered bottom, trees, roads and even bridges create a surreal setting that feels like it belongs on dry ground. That’s because for half of the year, that’s exactly where it’s at.

Located in Tragoess, Styria, this mountain lake is almost completely dry during the cold winter months. But as soon as temperatures rise, the snow and ice covering the mountaintops begin to melt, and the water pours down, filling the basin below with crystal-clear water and creating a 10 meter-deep lake, for half the year.

Thursday, July 5, 2012

Up, up and away ..



..in my beautiful balloon

Vintage Rings

I have been a little bit busy again. I made some new vintage rings.
You will probably remember the design, I also made necklaces with these handmade cabochons.






Vintage PostCard: TigerLily Ring

Vintage Postcard: Pink and Yellow Flowers Ring

Vintage Postcard: Pink Flowers resin brass ring

These and more rings are available at my shop

Sunday, July 1, 2012

Is popcorn gezond ?

Bijna iedereen houdt wel van een flinke bak popcorn bij een goede film. Maar is popcorn nu wel of niet gezond? Een paar feiten en fabels op een rij.


1. Popcorn is gepofte maïs – Maïs (een soort graan) bevat ongeveer 15% water, zetmeel en is omhuld door een waterdichte schil. Door de korrels te verwarmen ontstaat stoom in de maïskorrel. De stoom gaart het zetmeel in de maïskorrel en wanneer de druk in de korrel te hoog wordt knapt de schil en krijgt het zetmeel de ruimte om uit te zetten. Zo ontstaat de schuimachtige structuur van de gepofte maïskorrel.

2. Popcorn is in principe gezond – Popcorn bevat namelijk vezels die gezond zijn voor je spijsvertering in je darmen.

3. Popcorn is ook gezond door anti-oxydanten – Uit een recent onderzoek is gebleken dat popcorn niet alleen gezond is door de vezels, maar dat het ook veel polyfenolen bevat. Deze anti-oxydanten zijn ontstekingsremmend en zorgen er voor dat vetachtige stoffen zich niet in je bloedvaten nestelen.

4. Zoete popcorn is ongezond – Door de grote hoeveelheid suiker die toegevoegd wordt om zoete popcorn te maken worden de gezonde eigenschappen teniet gedaan. In de Verenigde Staten wordt popcorn vaak ook nog gegeten met gesmolten boter; deze variant is het meest ongezond en zorgt er bovendien voor dat je gemiddeld twee keer zoveel calorieën binnen krijgt in vergelijking met ‘kale’ popcorn.

5. Zoute popcorn is gezonder dan zoete popcorn – Een normale zak zoute magnetron popcorn bevat ongeveer 1,0 gram natrium (dit staat gelijk aan 3 gram keukenzout). Hoewel je per dag maar 0,5 gram natrium nodig hebt, is het maximum dat je per dag mag eten ongeveer 2,4 gram (6 gram keukenzout). Als je naast zoute popcorn dus niet te veel zout eet, kun je binnen dit limiet blijven.

Popcorn is dus gezond, mits je het zonder toevoeging eet. Zout is de meest gezonde toevoeging. Het is ongezond om popcorn te eten met suiker en/of gesmolten boter
Popcorn kan overigens niet de verse groenten en fruit in een gezonde voedingspatroon vervangen. Het ontbreekt popcorn aan vitaminen en andere voedingsstoffen die in groenten en fruit zitten.